Política 01/07/2019

Torra no anirà a Estrasburg pel risc d'incendis a Catalunya

El president de la Generalitat participarà a distància en la concentració davant l'Eurocambra

Ara
1 min
El president Quim Torra en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, no viatjarà a Estrasburg en la sessió constitutiva del Parlament Europeu per la situació d'alt risc d'incendis que hi ha Catalunya. Torra, que havia assegurat que hi aniria per reclamar que Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras puguin exercir d'eurodiputats, ha canviat d'opinió i ha pres aquesta decisió tenint en compte l'incendi que ha cremat durant els últims dies a la Ribera d'Ebre i la situació de risc extrem que continua vigent a tot el territori. Tot i això, Torra ha assegurat que se solidaritzarà a distància amb la manifestació que l'independentisme ha convocat per reclamar que el Parlament Europeu respecti els drets dels presos i els exiliats.

La manifestació vol denunciar que Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras no puguin exercir d'eurodiputats i depenguin dels tribunals per poder exercir els seus drets polítics a l'Eurocambra. En el cas de Puigdemont i Comín, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha rebutjat les mesures cautelars que reclamaven, després que la Junta Electoral Central els impedís obtenir l'acta i, en conseqüència, el Parlament Europeu no els reconegués com a tals.

En el cas d'Oriol Junqueras, al trobar-se en presó preventiva, la situació és diferent. El Suprem ha decidit elevar a Luxemburg una qüestió prejudicial per demanar si ha d'alliberar Junqueras de forma automàtica.

stats