Torra elimina el menjar dels actes oficials en suport als presos en vaga de fam

Els exconsellers Quim Forn i Josep Rull s'han sumat avui a la vaga de fam de Sànchez i Turull

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha eliminat el menjar dels actes oficials del Govern en senyal de suport als presos polítics que estan en vaga de fam: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn.

Així, en la recepció d'aquesta tarda als representants de les comunitats jueves de Catalunya al Palau de la Generalitat, no s'ha dut a terme la degustació dels sufganiot, la tradicional pasta dolça hebrea. Torra ha explicat als convidats que, en suport als presos, ja no s'oferirà cap tipus de refrigeri en els actes organitzats pel Govern.

Els exconsellers Quim Forn i Josep Rull se sumen a la vaga de fam

Hanukkà, festa jueva que commemora la victòria dels macabeus sobre els grecs el segle II abans de Crist. "Totes les circumstàncies són diferents, però el significat de la Hanukkà per al poble jueu, la superació de l'adversitat, és un missatge universal", ha afirmat el president català.

Torra, segons un comunicat de la Generalitat, ha advertit també que "l'auge de partits d'extrema dreta és un perill i una amenaça per a la democràcia, la diversitat de cultures i la llibertat".