Política 18/04/2018

Torrent obre una via de comunicació directa amb l'ONU i li reclama implicació amb Catalunya

Es reuneix a Ginebra amb la directora delegada de l'Alt Comissionat pels Drets Humans

Ara / Acn
2 min
El president del Parlament, Roger Torrent, davant la seu de les Nacions Unides a Ginebra

Barcelona / Ginebra (Suïssa)El president del Parlament, Roger Torrent, s’ha reunit aquest dimecres al matí amb membres de l’Alt Comissionat dels Drets Humans de l’ONU. Poc abans de les 9, Torrent arribava a un edifici pròxim a la seu de les Nacions Unides a Ginebra per fer així la seva primera trobada en el marc del seu viatge oficial a la ciutat suïssa, amb la directora delegada de l'Alt Comissionat pels Drets Humans de Nacions Unides, Mona Rishmawi, la responsable a Suïssa quan el titular és fora en missions especials, com ha estat el cas aquest dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una hora i mitja de reunió en la qual han acordat mantenir els canals de comunicació oberts per actualitzar tot allò que passa a Catalunya i poder així tenir informació més acurada i puntual de com evoluciona el cas. Torrent ha explicat que li ha fet arribar la seva preocupació per la "vulneració" de drets fonamentals que denuncia que pateix Catalunya i que ha demanat estar en contacte per poder buscar una "solució política a un conflicte polític" com el de Catalunya. El president assegura que ha trobat receptivitat i interès en ella i en altres responsables d’entitats relacionades amb els drets humans, amb qui assegura que també s’ha vist, però que no ha volgut fer públics a causa de la "discreció" que li han reclamat.

De fet, el Parlament ha decidit no fer pública la seva agenda, en la qual es preveu, segons han explicat fonts a l'ARA, una trobada amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, exiliada des de fa un mes. Torrent ha avançat també que entre aquest dimecres i dijous es veurà amb diputats suïssos, l’alcalde de Ginebra i grups de pressió relacionats amb els drets humans per parlar de Catalunya.

Tal com van explicar des del mateix Parlament, l’objectiu de la visita a Ginebra és portar als organismes de l’ONU i a diferents autoritats i càrrecs electes la denúncia per la "vulneració de drets fonamentals" dels diputats i dels catalans, arran de les investidures fallides de Jordi Sànchez i Carles Puigdemont. El viatge es produeix, a més, després que des de l’ONU s’apuntés la necessitat d’aplicar mesures cautelars al cas de Sànchez per garantir el seu dret a sufragi actiu i passiu mentre tingui els seus drets polítics intactes.

stats