Política 09/05/2018

Vox demana la detenció urgent de Torrent i tres membres més de la mesa per prevaricació i desobediència

El partit d'extrema dreta presenta una querella criminal al TSJC

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Javier Ortega, advocat de Vox

MadridEl partit d'extrema dreta Vox, que exerceix d'acusació popular en diferents causes judicials contra el Procés, ha presentat aquest dimecres una querella criminal al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ) contra el president del Parlament, Roger Torrent, pels delictes de prevaricació i desobediència per la tramitació de la la modificació de la llei de la presidència. Sol·licita, així, amb caràcter urgent la detenció i ingrés preventiu a presó tant de Torrent com de Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Alba Vergés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Vox, Torrent i els tres membres de la mesa van desobeir les mesures cautelars del TC pel fet de permetre l'admissió a tràmit de la modificació de la llei. Recorden, a més, que la reforma per a la investidura a distància es va tramitar malgrat l'informe desfavorable del Comitè de Garanties Estatutàries, així com dels lletrats del Parlament Català. Consideren que això encara fa "més greu l'actitud prevaricadora i desobedient" dels querellats en un "absolut menyspreu a la Constitució, l'Estatut de Catalunya i el reglament del Parlament català".

A més de demanar la detenció, el partit d'extrema dreta sol·licita com a mesura cautelar la celebració de qualsevol acte, ple, sessió o reunió que permeti executar la llei de la presidència, que s'ha publicat aquest dimarts al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) just abans que Mariano Rajoy reunís el consell de ministres de manera extraordinària per impugnar aquesta reforma. El Tribunal Constitucional està reunit aquesta setmana a punt per suspendre la norma, mentre que Junts per Catalunya, ERC i CUP multipliquen els contactes per accelerar el pla D de cara la investidura.

stats