Política 26/09/2011

Zapatero convoca eleccions dient que les seves mesures han donat credibilitat als mercats

El president ha demanat als ciutadans que votin "lliurement, serenament i conscientment" el 20-N. Anuncia que abans de marxar podria prendre noves mesures i diu que "més aviat que tard" l'Estat sortirà de la crisi. Afegeix que té la convicció que el final d'ETA és a prop

Miquel Codolar
1 min

MadridEl president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha explicat després que el Rei hagi signat el reial decret que dissol les corts i convoca eleccions pel 20-N que vol que els ciutadans votin "lliurement, serenament i conscientment". Ha dit que té una "confiança absoluta en Espanya, el futur d'Espanya i els espanyols" i s'ha mostrat confiat que "més aviat que tard sortirem de les dificultats presents". Zapatero ha explicat que a partir d'ara deixarà la primera línia política, però durant la campanya ajudarà en el que pugui el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba. Fins a la data de les eleccions, el proper 20 de novembre, ha anunciat que l'executiu espanyol si cal seguirà prenent mesures de caràcter econòmic i ha dit que les que s'han aprovat fins ara "estan produint els seus efectes". Ha assegurat que "la credibilitat en els mercats i institucions internacionals s'ha anat enfortint".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El comunicat dels presos d'ETA és "un pas significatiu"

Ha valorat el comunicat dels presos d'ETA a favor de l'acord de Gernika indicant que "és un pas significatiu cap al final de la violència" i ha afegit que "amb tota la prudència que la matèria exigeix, sense dubte, estem apropant-nos a aquest moment". Considera que arribar a aquest punt ha sigut "fruit de la gran tasca col·lectiva, el gran esforç de tothom, i també d'aquest govern". Ha recordat que durant tres dècades el terrorisme ha sigut "el que més ha fet patir" la societat espanyola. Ha demanat, però, "extremar la responsabilitat" quan té "la convicció que el final és a prop".

stats