Política 11/01/2019

Abascal: “Si les mesures pactades per Vox són paper mullat, les pactades per Cs també ho són”

El líder de Vox acusa el partit taronja d'"anar de farol" i d'haver passat de ser un partit català a ser un partit francès

Ara
2 min
El líder de Vox, Santiago Abascal, a les portes del Tribunal Suprem

BarcelonaEl líder de Vox, Santiago Abascal, ha advertit el líder de Cs, Albert Rivera, que si les 19 mesures acordades entre la seva formació i el PP per a la investidura de Juanma Moreno són "paper mullat", com diu Rivera, les 90 mesures pactades entre Cs i el PP “també ho són”. “Com aprovaran aquestes 90 mesures? Qui els donarà suport, el PSOE?”, ha preguntat en una entrevista a Antena 3 en què ha acusat Ciutadans d’“anar de farol” i de ser una formació amb obediència a poders externs a l’Estat. “Cs ha passat en molt poc temps de ser un partit exclusivament català a ser un partit francès”, ha dit en referència a les pressions que el partit de Rivera ha rebut del primer ministre francès, Emmanuel Macron, perquè posés distància amb la ultradreta.

Abascal ha justificat també que la seva formació renunciés a algunes de les seves peticions a l’hora de signar l’acord amb el PP que garanteix la investidura de Juanma Moreno. “Nosaltres hem posat sobre la taula els nostres programes de màxims, però tenim 12 diputats a Andalusia i no som un partit marcià, i sabem que cal pactar i transigir”. En tot cas, ha assegurat que la prioritat era facilitar el “canvi” després de 36 anys de “corrupció”.

Insisteix en l'expulsió de 52.000 immigrants

Amb tot, ha insistit en algunes de les peticions de la seva formació, com l’expulsió de 52.000 immigrants, que segons Vox seria possible si el servei de salut andalús compartís amb la policia les dades de què disposa. “La Junta d’Andalusia té dades clau per a la nostra policia, i els andalusos no han de pagar la sanitat de les persones que han entrat il·legalment a Espanya”, ha dit. També ha advertit que la seva formació vigilarà que es creï la conselleria de Família i que es derogui la llei de memòria històrica.

Violència de gènere: “Hi ha molts homes que estan patint calabós durant el cap de setmana per una simple denúncia"

En aquest marc, ha tornat a parlar sobre les denúncies falses per violència de gènere. Segons Abascal, “hi ha molts homes que estan patint calabós durant el cap de setmana per una simple denúncia i que això s’ha convertit en una pràctica als processos de divorci” i hi ha “un 87% de denúncies arxivades per violència contra les dones”. “Hi ha moltes dones que han denunciat un home i no ho han pogut provar, però també hi ha l’altre cas”, ha dit en referència a suposades denúncies falses.

El Valle de los Caídos “és un monument excepcional”

Abascal també ha explicat que ha anat en diverses ocasions al Valle de los Caídos i que li sembla “un monument excepcional” i “impressionant” des del punt de vista “arquitectònic” i de “l’entorn natural”.

La premsa, “l'enemic del poble”

Abascal també ha afirmat que part de la premsa i els mitjans de comunicació espanyols són “enemics del poble” perquè “priven la població d’una informació veraç”. “Hem estat atacats i maltractats, és una evidència”, ha apuntat, i “a Espanya hi ha hagut una concentració de poders que ha aconseguit afectar els jutges i els mitjans de comunicació, que no són lliures”.

stats