Política 25/02/2013

Anticorrupció es querella contra l'exsecretari general i l'excap dels serveis jurídics de l'ACM per malversació i falsedat

Josep Maria Matas i Xavier Solà s'haurien enriquit mitjançant empreses pantalla i sous desmesurats

Acn
1 min

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció ha presentat una querella contra l'exsecretari general de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) Josep Maria Matas i l'excap dels serveis jurídics Xavier Solà per suposats delictes de malversació de fons públics, falsedat documental i negociacions prohibides a funcionaris. Segons el fiscal, els dos exalts càrrecs s'haurien lucrat de fons de l'entitat mitjançant empreses seves o amb sous desmesurats entre els anys 2005 i 2011. Solà va ser tinent d'alcalde de Vic fins al 2010 i des d'aleshores fins fa un mes era el secretari general de la conselleria de Cultura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots dos, amb l'ajuda de tres querellats més, haurien aconseguit desviar milers d'euros dels comptes de l'ACM mitjançant falsos convenis i treballs realitzats per empreses del seu entorn. Igualment, i a través de la Fundació Privada d'Habitatge Públic de Catalunya (FPHP), vinculada a l'ACM, van aconseguir increments patrimonials notables d'empreses immobiliàries també vinculades a ells.

A més a més, com a retribucions de l'ACM, Matas va declarar 87.500 euros l'any 2006 i 92.400 l'any 2009, però la xifra es va disparar el 2010, amb 198.500 euros, i el 2011, amb 273.800 euros.

stats