Política 12/06/2015

Colau agraeix a Bosch el vot afirmatiu "sense contrapartides"

Els dos dirigents seguiran negociant per tancar un acord d'estabilitat o perquè ERC entri al govern els propers mesos

Roger Tugas
2 min
Ada Colau i Alfred Bosch, aquest divendres al matí / CÈLIA ATSET

BarcelonaLa futura alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder municipal d'ERC, Alfred Bosch, han escenificat aquest divendres la seva entesa amb una roda de premsa conjunta en què el cap de files republicà ha confirmat que votarà a favor de la investidura de la candidata de Barcelona en Comú, com va avançar l'ARA. No ho farà, però, en base a un pacte concret, sinó com a "vot de confiança" i sense contrapartides concretes, tal com va fer Jordi Portabella amb Xavier Trias el 2011, ha recordat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el vot afirmatiu respon a "la complicitat i aproximacions de les darreres setmanes", sobretot pel que fa al progrés social, però també al "rol de la capital de Catalunya en el procés" d'emancipació nacional. "Seria difícil que ERC s'alineés amb el PP i C's contra Colau", ha insistit Bosch, que ha explicat que seguiran parlant les properes setmanes i mesos per tancar un acord d'estabilitat o fins i tot per entrar a govern.

L'aposta pel canvi i la pluralitat

Al seu torn, Colau ha agraït el gest i ha afirmat que el resultat de les eleccions significa que "va haver-hi aposta pel canvi però també per la pluralitat". Així, ha confiat que més endavant Bosch entri al govern, però "en base a programes i polítiques concretes i les complicitats". Igualment, les converses amb el PSC segueixen obertes per arribar a "acords en punts concrets". De fet, Colau ha marcat més distàncies amb Jaume Collboni que amb Bosch, atès que els socialistes tenen "formes diferents de fer polítics" i els esquitxen "casos de corrupció greus". "És cert que Collboni ha fet autocrítica, cal començar amb acords puntuals per generar confiança", ha explicat.

Quant a la decisió de la CUP de no negociar l'entrada al govern, la futura alcaldessa ho ha trobat "legítim", tot i que ha apuntat que "la ciutadania demana acords plurals". "Hi ha desig de canvi i cap a l'esquerra a l'Ajuntament", ha insistit.

stats