ELECCIONS MUNICIPALS
Política 21/03/2015

Colau assegura que no pactarà amb CiU a Barcelona perquè representen "dos models oposats de ciutat"

La cap de llista de Barcelona en Comú denuncia una "pèrdua de control democràtic de la ciutat"

Acn
1 min
Pablo Iglesias i Ada Colau / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa cap de llista per Barcelona en Comú a l'Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest dissabte que no pactarà amb CiU al consistori perquè les dues formacions tenen models antagònics de ciutat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Colau ha assegurat que el que "està en joc" en aquestes eleccions són "dos models de ciutat", el de CiU i el de Barcelona en Comú. Colau ha denunciat una "pèrdua de control democràtic de la ciutat" amb referència a les privatitzacions d'alguns sectors, com ara les escoles bressol, els pàrquings i la construcció d'un "port de luxe davant d'un barri popular com la Barceloneta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre aquest hipotètic pacte, Colau ha afegit que "no és una qüestió personal, perquè de vegades la política municipal porta molt a això del personalisme", sinó que són dos models de ciutat, "el que representa Convergència i Unió, en aquest moment liderat pel senyor Trias, que és un projecte oposat al que està defensant Barcelona en Comú".

En la mateixa entrevista, Colau ha explicat que si no fos per la intervenció de les entitats socials hi hauria ciutadans que haurien perdut la casa, i n'ha acusat la política del consistori pel que fa als desnonaments i la falta d'alternatives.

stats