Política 11/11/2017

Adif i Renfe denunciaran els talls a les vies de tren durant la vaga del 8-N

Les dues empreses lliuraran a la fiscalia vídeos i fotografies per identificar els autors de les accions

Ara
2 min
La vaga bloqueja punts estratègics per la llibertat dels presos polítics

BarcelonaAdif i Renfe han anunciat aquest dissabte que, durant els pròxims dies, presentaran denúncies davant la fiscalia pels talls de vies de tren durant la vaga general del 8-N a diferents punts del país. En un comunicat, les dues empreses públiques han assegurat que preveuen reclamar pels danys associats als fets, i han afegit que presentaran proves documentals –vídeos i fotografies– per identificar els presumptes responsables d'aquestes accions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Adif i Renfe recorden que les mobilitzacions van provocar "greus" perjudicis als viatgers i al trànsit de trens. En total, asseguren, les protestes van afectar més de 10.000 viatgers dels serveis d'alta velocitat i 150.000 de Rodalies, als quals les companyies preveuen indemnitzar. Al servei d'alta velocitat, els principals perjudicis es van derivar de la suspensió del trànsit de trens entre les estacions de Camp de Tarragona i Figueres-Vilafant per l'ocupació de les vies a les estacions de Barcelona-Sants, durant més de quatre hores, i Girona, on la invasió es va allargar més de 12 hores.

L'ocupació de les vies d'alta velocitat a l'estació de Barcelona-Sants també va obligar a restringir per seguretat la circulació per la via 8, fet que va afectar els trens de les línies R1, R3 i R4 del servei de Rodalies de Barcelona en sentit sud. Durant la jornada també hi va haver retards a altres punts del servei de Rodalies per la presència de manifestants a les vies i, en alguns casos, barricades amb objectes damunt les vies que van causar situacions "de greu risc" i que haurien pogut produir incidents "d'imprevisibles conseqüències per a la integritat dels viatgers". Aquesta mena de fets van passar a estacions com les de Montcada-Bifurcació, Sant Vicenç de Castellet, Montcada i Reixac, Mataró, Blanes, Reus, Ulldecona, Tarragona, Borgonyà i Flaçà.

Adif i Renfe demanen disculpes per les molèsties causades als viatgers, "que han de tenir garantit el dret a la mobilitat", i adverteixen dels riscos a la seguretat que poden provocar els actes vandàlics sobre les infraestructures ferroviàries.

stats