Política 05/09/2012

Aguirre critica que "arribin 11.000 milions a Madrid i 24.000 a Catalunya"

La presidenta madrilenya carrega contra la pujada de l'IVA, el model de finançament i l'excarceració del pres Iosu Uribetxeberria

Joan Rusiñol
2 min

MadridLa presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, ha tornat de les vacances amb ganes de seguir sent la referència de l'oposició interna a Mariano Rajoy. Després de la reunió del comitè de direcció del PP madrileny, ha reivindicat la gestió econòmica a la Comunitat de Madrid, que farà que no recorri –ha dit– al fons de rescat. Ho ha aprofitat per denunciat que el seu govern recapti 66.000 milions d'euros i que que només els "arribin" 11.000 milions i, en canvi, Catalunya n'obtingui 24.000. "Hi ha d'haver un error", ha insistit, com ja va dir a finals d'agost. A més, subratlla que Madrid ha d'aportar 2.700 milions al fons de solidaritat i Catalunya, 700. "No pot ser, i el que no pot ser, a més, és impossible", ha sentenciat. Un nou avís a Rajoy, a dues setmanes de la reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aguirre també ha carregat contra la pujada de l'IVA dictada pel govern espanyol. Sense citar-la directament, ha afirmat: "Els ingressos no augmenten apujant els impostos, sinó augmentant l'activitat econòmica". D'altra banda, ha assegurat que durant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero va quedar clar que l'alça impositiva acaba perjudicant el consum i no dóna els resultats esperats. "Encara cal canviar moltes lleis a Espanya per poder crear llocs de feina", ha avisat.

Aguirre també ha criticat obertament la decisió del govern espanyol de concedir el tercer grau penitenciari al pres d'ETA Iosu Uribetxeberria, que en permetrà l'excarceració. Ha assegurat que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va justificar la decisió durant 47 minuts a la reunió de la cúpula del partit, dilluns passat, però que no la va convèncer. La líder del PP madrileny ha estat contundent: "No ho comparteixo, jo no hauria pres la decisió".

stats