Política 21/03/2013

Agustí Colomines dimiteix com a director de la fundació de CDC

L'historiador tornarà ara a la universitat. Les últimes setmanes, la fundació de CDC s'havia mostrat crítica amb el paper d'ERC com a soci de govern

Ara
1 min
Colomines dirigeix la CatDem, que té encomanat el projecte de casa gran del catalanisme.

BarcelonaAgustí Colomines ha dimitit com a director de la fundació de CDC, CatDem, segons una carta que ha publicat a la web de l'entitat. Historiador de professió, Colomines tornarà a la universitat per fer-hi de professor. Colomines ha dimitit "de comú acord" amb Artur Mas i farà efectiva la seva renúncia el primer dia del mes vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colomines, que no és militant de cap partit però és un ferm defensor d'Artur Mas i del procés sobiranista que ha engegat, havia defensat les últimes setmanes posicions crítiques amb ERC, soci de Govern de CiU, per la seva "manca de compromís" i pel seu "excés de partidisme" en referència a l'acord de governabilitat. Encara no fa dues setmanes va publicar una editorial a la web de CatDem especialment crítica amb ERC. S'hi deia que, quan el partit d'Oriol Junqueras va donar suport a la investidura de Mas no era "plenament conscient del moment històric que vivim".

"Un partit patriota i responsable no es pot desdir al cap d'uns mesos de les responsabilitats adquirides en la investidura del president, que incloïen entomar la desagradable missió d'aprovar el pressupost", deia l'editorial de CatDem. Assegurava que ERC, "com més complicades són les coses, més gesticula", una manera de fer que "debilita el Govern i el sotmet encara més a Madrid".

A la carta on explica la dimissió Colomines no ha concretat els motius per deixar CatDem, però ha assegurat que continuarà "treballant al costat del president Mas per assolir els objectius de llibertat que la majoria de catalans reclamem".

stats