Política 25/08/2018

Denuncien Arcadi Espada per fer malbé un llaç groc a l'Ametlla de Mar

La policia local identifica el fundador de Ciutadans i set persones més per haver embrutat mobiliari urbà

Ara
2 min
Tuit de l'alcalde de l'Ametlla de Mar en què es veu la pintada

BarcelonaLa policial local de l'Ametlla de Mar ha identificat i denunciat aquesta matinada de dissabte el periodista i fundador de Ciutadans Arcadi Espada i set persones més per embrutar "mobiliari urbà" a la població. Concretament, haurien fet pintades amb esprai en una rotonda on s'havia instal·lat un llaç groc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El grup de vuit persones hauria arribat a la rotonda en quatre vehicles entre la una i les dues de la matinada. Sembla que van ser els mateixos agents de la policia local els que els van enxampar després de veure els cotxes mal aparcats al costat de la rotonda. "No pot ser que una persona pública i influent com Arcadi Espada es dediqui a embrutar el mobiliari urbà", ha lamentat en declaracions a l'ARA Jordi Gaseni, l'alcalde de l'Ametlla de Mar.

Espada ha reconegut els fets al diari 'El País' i ha afirmat que, efectivament, ahir va veure el llaç groc quan va passar per la rotonda després de sopar amb uns amics a prop del municipi. "Davant la impossibilitat de treure'l, vam decidir pintar-lo, ja que un dels meus amics portava un esprai de color vermell", ha explicat Espada, que ha negat que sortissin a la caça de símbols independentistes.

El periodista ha assegurat que el llaç els va semblar una cosa tan "obscena" que van decidir parar i pintar-lo de color vermell. Segons la seva versió, després de fer la pintada van aparèixer dos cotxes dels Mossos d'Esquadra i un de la policia local que van retenir el grup durant una hora per identificar-los. No obstant, Gaseni assegura que l'actuació la va dur a terme només la policia del municipi, i els Mossos també confirmen que no hi van participar.

Gaseni ja va denunciar fa dos dies una altra pintada amb banderes espanyoles al mateix lloc del municipi. Aleshores l'alcalde va criticar que "la delinqüència organitzada" tornava a embrutar la rotonda d'entrada a l'Ametlla de Mar. Després d'aquesta primera pintada, l'alcalde de la població assegura que es van netejar els desperfectes fins que aquesta matinada Espada i set persones més haurien tornat a embrutar el llaç.

stats