Política 29/07/2019

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts surt de l'AMI

L'alcalde (PSC) defensa que cal "prioritzar les despeses en l'àmbit municipal"

Acn
1 min
Miguel Comino (PSC), amb la vara d'alcalde a Sant Vicenç dels Horts

Sant Vicenç dels HortsL'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) ha formalitzat aquest dilluns la sortida de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'alcalde socialista Miguel Comino ha assegurat que vol "prioritzar les despeses en l'àmbit municipal" i ha destacat que hi ha una sentència judicial que fa "absolutament impossible" pagar les quotes a l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el consistori ha recordat que PSC-Sant Vicenç en Positiu –únic partit del govern amb el suport extern de Cs, tot i que la formació taronja podria entrar al govern del consistori després que s'aprovin els pressupostos– és "desfavorable als principis de l'AMI", motiu pel qual ha decidit tallar les relacions amb aquesta associació.

L'Ajuntament que anteriorment havia liderat el president d'ERC, Oriol Junqueras, va aprovar l'adhesió a l'AMI el setembre del 2012. Segons recorda l'actual govern socialista, durant el mandat 2015-2019 els pressupostos municipals van reservar 2.231 euros a pagar les quotes de l'AMI, si bé assegura que no es van arribar a abonar.

stats