Política 03/10/2019

L'Ajuntament de Tarragona retira la pancarta dels “presos polítics” de la façana del consistori

L'alcalde acata el requeriment de la Junta Electoral després que es desestimés el seu recurs

Ara/acn
1 min
Un operari recollint la pancarta amb el lema 'Llibertat presos polítics' del capdamunt de la façana de l'Ajuntament de Tarragona

BarcelonaLa pancarta amb el lema "Llibertat presos polítics" ja no penja de la façana de l’Ajuntament de Tarragona. L’equip de govern l’ha fet retirar aquest dijous a la tarda després que la Junta Electoral de Zona hagi desestimat el recurs de l’alcalde, Pau Ricomà, contra la resolució que n’ordenava la retirada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un operari ha tret la lona del capdamunt de la façana consistorial poc abans de les quatre de la tarda. El portaveu del govern municipal, Xavier Puig, ha dit que han acatat la resolució perquè té "caràcter vinculant", tot i que "s'imposa" a la seva voluntat. A més, ha garantit que un cop passades les eleccions la tornaran a penjar amb tota la "legitimitat", perquè té el suport de la majoria del plenari.

La retirada de la pancarta arriba després que el PP proposés aquest dilluns una moció per retirar els símbols independentistes de la façana del consistori. Aquesta proposició va ser finalment rebutjada pel ple, però pocs minuts després va arribar un requeriment judicial de la Junta Electoral de Zona que instava a treure la pancarta de la façana de l'edifici de l'Ajuntament.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Tarragona ha actuat tal com ho va fer Montserrat Venturós, alcaldessa de Berga, ja que davant els requeriments de la Junta Electoral els dos consistoris han optat per retirar tots els símbols independentistes.

stats