Política 13/02/2013

Albert Royo es proposa difondre al món que el procés català serà “democràtic, tranquil i ordenat”

El proper responsable de Diplocat veu necessari "desmuntar certes llegendes" sobre l'ostracisme en què suposadament cauria una Catalunya independent

Acn
2 min
Mas fitxa l'exsecretari d'Exteriors de Carod

BarcelonaAlbert Royo, responsable de comunicació de la representació de la Comissió Europea a Barcelona i que aquest dijous es convertirà en el nou secretari general del Consell de la Diplomàcia Pública (Diplocat), es proposa "informar la societat internacional del fet que el procés català serà plenament democràtic, tranquil i ordenat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Treballarem per fer arribar aquest missatge al món i desmuntar certes llegendes, com ara que un estat català estaria sentenciat a l'ostracisme internacional", ha destacat en declaracions a l'ACN. Segons Royo, "només cal veure amb quina velocitat els estats nascuts a Europa en els darrers vint anys han estat homologats i plenament integrats en la governança europea i internacional".

Segons ha avançat l'ARA aquest dimecres, Royo rellevarà Roser Clavell al capdavant de Diplocat i esdevindrà així un nou fitxatge de perfil sobiranista en les estructures d'afers exteriors de la Generalitat, que depenen del conseller de la Presidència, Francesc Homs. El mateix Homs presentarà el nomenament de Royo en públic aquest dijous a la tarda en una compareixença al Palau de la Generalitat.

"L'objectiu del Consell de la Diplomàcia Pública serà informar els principals decisors polítics i econòmics a nivell europeu i internacional del procés democràtic que s'ha iniciat a Catalunya", ha explicat Royo. "El dret a decidir s'ha de poder exercir tranquil·lament, sense coaccions ni amenaces, dins l'Europa del segle XXI. La democràcia no ha de fer por a ningú", ha afegit Royo, que a més ha explicat que Diplocat treballarà per "formar experts en afers europeus i internacionals i per promoure la presència de catalans en les organitzacions internacionals".

Royo és llicenciat en Ciències Polítiques, Màster en Anàlisi Econòmica Aplicada (UPF) i diplomat en Afers Europeus (London School of Economics). En el passat ha treballat a la Delegació de la Generalitat a Brussel·les. Ha estat secretari de Cooperació Exterior i d'Afers Exteriors del Govern (2004-2007), període en el qual el Govern va signar diversos acords amb les Nacions Unides i va dissenyar la xarxa de delegacions a l'exterior. Ha fet d'observador electoral en missions internacionals organitzades per l'OSCE o per la Generalitat i és impulsor d'Horitzó Europa, una entitat que té per objectiu apropar els debats europeus a Catalunya i la realitat catalana a Brussel·les.

stats