Política 01/08/2016

Franco i l'estabilitat institucional: Albiol ensopega amb els seus atacs a l'independentisme

El líder del PP al Parlament rectifica a Twitter unes declaracions en què afirmava que PDC, ERC i la CUP poden aconseguir el que no va aconseguir Franco: posar en risc l'autonomia i l'autogovern

Gerard Pruna
2 min
Xavier García Albiol, al Parlament. / PERE VIRGILI

BarcelonaCom aquells davanters que troben la porteria buida i veuen el gol tan clar que es despisten i acaben fallant, el coordinador general del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha ensopegat aquest dilluns quan ha traçat una comparació hiperbòlica en la qual ha arribat a dir que els independentistes han generat més "inestabilitat institucional" que Franco.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albiol ha començat a fer-se un embolic quan en plena roda de premsa a la seu del PP per valorar la reunió del Tribunal Constitucional ha afirmat que el Partit Demòcrata Català (PDC), ERC i la CUP "poden aconseguir el que no va aconseguir Franco: posar en risc l'autonomia i l'autogovern de Catalunya". Davant l'estupefacció general, el dirigent popular ha intentat corregir el tret sense gaire èxit i ha conclòs: "El que vull dir és que ni Franco havia estat capaç de crear tanta inestabilitat institucional", ha apuntat.

Les polèmiques declaracions no han trigat a encendre Twitter, fet que ha obligat Albiol a tornar a esmenar-se. Així, després que el canal 3/24 es fes ressò de la seva primera frase, en què defensava que Franco no havia posat en risc l'autonomia, el líder del PP al Parlament ha fet un apunt al seu perfil de Twitter afirmant que la relliscada provenia "d'un error d'exposició".

"És evident per a tothom que durant el franquisme no hi havia autonomia. Ha estat un error d'exposició", ha apuntat, i ha remès a una altra piulada anterior en la qual precisava que "a Catalunya vivim una crisi institucional que ens situa gairebé en el franquisme. Són els separatistes els que posen en risc l'autogovern".

Les explicacions d'Albiol no han aplacat Twitter, que ja anava ple de comentaris sobre les paraules desafortunades del dirigent popular. Entre els que han respost, hi ha el perfil de la CUP, que ha optat per la ironia responent a Albiol: "Gracias por ser tan franco".

stats