Política 07/06/2018

Albiol relativitza l’acostament dels presos: "Madrid és a una hora en avió i a cinc en cotxe"

El líder del PP a Catalunya critica que el gabinet de Sánchez és "més propi d’un concurs televisiu"

Ara
2 min
Xavier García Albiol, al Parlament. / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, ha relativitzat la importància de l'acostament dels presos polítics a presons catalanes. "Madrid és a una hora en avió i a cinc en cotxe", ha dit en una entrevista a 'Els matins' de TV3. I ha afegit: "No estem parlant d'una presó al Vietnam". Per tant, creu que no es poden esgrimir "raons humanitàries" perquè se'ls traslladi a presons més pròximes a les seves famílies. Albiol ha lamentat que s'hagi "intentat barrejar" una "decisió judicial" amb la "voluntat política". "Si estan a la presó és perquè ho va decidir un jutge, i és aquest qui ha de decidir a quina presó han de ser –ha assegurat–, jo no hi tinc res a dir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Crítiques al PSOE, a Cs... i a Aznar

Albiol ha aprofitat per criticar el gabinet format per Pedro Sánchez, que ha qualificat de "més propi d'un concurs televisiu" com 'La isla', i ha assegurat que no està "a l'altura dels moments que està vivint Espanya". "Em sembla que això no pot acabar gaire bé", ha lamentat, i ha dit que, un cop vista la configuració de l'executiu de Sánchez, es pot assegurar que la voluntat del socialista "no és durar quatre dies".

Sobre José María Aznar, que després que Mariano Rajoy perdés la moció de censura es va oferir per "reconstruir el centredreta" des de la seva "posició actual", Albiol ha considerat que va ser "desafortunat". "El respecto molt, però em sembla que ha sigut deslleial", ha confessat, i ha opinat que, si no volia donar suport a Rajoy, "hauria sigut millor que hagués callat". Albiol ha volgut sortir en defensa del ja expresident, de qui ha dit que és "una persona honrada" i lamenta que el fet que "hagi d'aguantar aquesta taca [de la moció de censura per la sentència de la Gürtel] és injust".

Qui tampoc s'ha salvat de les crítiques d'Albiol ha sigut Ciutadans, a qui ha retret que només miri pels seus interessos electorals. "Es van limitar a guanyar les eleccions [del 21-D a Catalunya] per convertir-se en un instrument més perquè Rivera entrés a la Moncloa", ha assegurat. En clau catalana, el popular ha afegit: "Cs encara no ha demanat una reunió amb el PPC per parlar de quin tipus d'acció fem els partits constitucionalistes". Tampoc ho ha fet amb el PSC, segons Albiol.

El futur polític d'Albiol

"A mi m'agradaria ser candidat per a l'alcaldia de Badalona". Fins a tres vegades ha insistit Albiol en el seu desig de tornar al consistori badaloní durant l'entrevista a TV3, tot i que ha matisat que "un no sempre pot fer el que vol en política". El seu futur polític "no és segur" encara, tant pel que fa al lideratge del PP a Catalunya com a la candidatura per a les municipals, que ha posat com a opcions excloents: si finalment repeteix com a alcaldable, "és lògic que no estigui al capdavant del PPC".

Sobre la moció de censura a Badalona contra Dolors Sabater, l'exalcalde badaloní ha explicat que la seva "voluntat" és que "no hi hagi cap sorpresa i que hi hagi un canvi de govern" a l'Ajuntament. Tot i això, s'ha preguntat com s'ho farà el PSC per gestionar el consistori de la tercera ciutat més gran de Catalunya. "Amb tres regidors a mi em seria impossible gestionar Badalona", ha confessat.

stats