Política 20/06/2019

Albiol preveu tornar-se a presentar el 2023 a Badalona amb "un projecte que vagi més enllà del PP"

El portaveu del PP al consistori badaloní admet que la campanya 'Netejant Badalona' va ser "un error"

Ara
3 min
Garcia Albiol, en roda de premsa aquest dimecres / ACN

BarcelonaDissabte passat Xavier García Albiol es va quedar, per segona vegada consecutiva, a les portes de l'alcaldia de Badalona després que un pacte de les forces d'esquerres li impedís tornar a governar la ciutat tot i haver guanyat les eleccions. "Estic dolgut amb el PSC i estic tocat, perquè és molt recent", ha afirmat l'actual portaveu del PP a l'Ajuntament de Badalona. Malgrat tot, Albiol ha afirmat, en una entrevista a RAC1, que es quedarà com a regidor al consistori badaloní i que aspira a tornar a presentar-se d'aquí a quatre anys a les eleccions municipals amb "un projecte que vagi més enllà del PP". "Que s'hi pugui incorporar gent d'altres sensibilitats", ha explicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, en tota la campanya electoral, Albiol s'ha desmarcat de les sigles del PP i s'ha mostrat orgullós d'haver articulat, ha dit, un "projecte transversal i de ciutat". De tota manera, no ha volgut atribuir a la seva etapa com a president del PP a Catalunya el fet que totes les forces d'esquerres s'han posat d'acord per evitar que sigui alcalde. Això sí: ha fet autocrítica i ha assegurat que la campanya de 'Netejant Badalona' de fa quatre anys va ser "un error" perquè assegura que no es va entendre, tot i que en el seu moment se'n va mostrar "orgullós". "La vaig fer amb la idea de netejar Badalona d'incivisme i de problemes de seguretat", ha afirmat.

Albiol ha carregat contra el PSC, de qui, ha dit, s'ha sentit traït perquè ha recordat que fa un any el PP va donar suport a la moció de censura que va encapçalar el socialista Álex Pastor. El aquell moment, ha dit el regidor popular, Pastor va garantir-li que a les següents eleccions municipals governaria la llista més votada a Badalona: "Per això em sento enganyat". En aquest sentit, Albiol ha tornat a apostar per una segona volta electoral per tal que els ciutadans puguin triar entre les dues llistes més votades i s'ha mostrat partidari que el candidat que obtingui més del 35% dels vots pugui accedir a l'alcaldia automàticament.

Un 'no' a la investidura de Pedro Sánchez

Sobre la investidura de Pedro Sánchez, Albiol s'ha mostrat partidari a no facilitar-li la investidura: "Em sembla que no s'estan donant les condicions". En aquest sentit, l'expresident del PP a Catalunya ha retret als socialistes la seva actuació a Navarra i també a Badalona.

D'altra banda, l'expresident del PP també s'ha referit al trencament entre Manuel Valls i Ciutadans. Segons Albiol, l'ex primer ministre francès va arribar a la política per liderar el constitucionalisme, però s'ha anat "diluint" i en els últims dies ha protagonitzat un "espectacle molt poc gratificant", en referència al trencament amb Ciutadans. Albiol també ha explicat que recentment s'ha intercanviat algun missatge amb l'ex primer ministre francès, tot i que no ha volgut detallar-ne el contingut: "Ha estat un missatge de caràcter personal".

L'aplicació de l'article 155

A l'entrevista, Xavier García Albiol ha tornat a defensar l'aplicació de l'article 155 a Catalunya la tardor del 2017. Així, ha explicat que tant el PP com el PSOE havien decidit que s'aplicaria tant si Carles Puigdemont convocava eleccions o no i ha assegurat que l'única cosa que van acordar que variaria seria la "intensitat" de la seva aplicació en funció de si la Generalitat convocava els comicis o no.

Albiol també ha admès que si els presos polítics fossin fora de la presó, "el clima d'excitació d'una part de la població" baixaria. "Però s'han comès uns fets molt greus i s'han de respectar", ha afirmat, tot i que no ha volgut entrar en si hi ha hagut un delicte de rebel·lió o no. "Jo vaig dir a Junqueras i Turull que estaven jugant amb foc i que si tiraven endavant, haurien d'assumir conseqüències molt greus, i em van dir que hi estaven disposats", ha explicat.

stats