Política 18/02/2017

Alfonso Guerra demana que l'Estat apliqui aviat l'article 155 de la Constitució a Catalunya

L'exvicepresident del govern espanyol amb Felipe González troba massa tova l'actitud de Rajoy en un article a la revista 'El Tiempo'

Ara
1 min
Una gallina prediu el futur d'Urdangarin

BarcelonaAlfonso Guerra, exvicepresident del govern espanyol del PSOE, demana –sense anomenar-lo directament– que Mariano Rajoy apliqui aviat l'article 155 de la Constitució contra Catalunya en un article publicat a la revista 'El Tiempo': "Es recorre a una entelèquia d'apel·lació al diàleg mentre el nacionalisme fa passos cada dia cap a la ruptura de la nació. Per què s'ignora que la Constitució estableix els mecanismes per solucionar els casos en què les autoritats no compleixen amb les responsabilitats aconseguides mitjançant eleccions lliures i democràtiques? No és fàcil entendre que govern i partits constitucionalistes no explorin aquesta possibilitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Guerra sempre ha sigut un polític que ha lluitat contra el nacionalisme català, i és famosa la declaració en què es vantava d'haver passat "el ribot" a l'Estatut de Catalunya del 2005 durant el tràmit al Congrés.

Segons l'home fort de Felipe González, "el govern d'Espanya ha optat per una complaent espera, sota la creença que les coses s'arreglarien soles, postura còmoda i irresponsable, ja que el resultat està a la vista. El nacionalisme ha interpretat aquesta passivitat com un signe de feblesa i ha contestat amb una escalada de provocacions i amenaces". I remata: "Amb aquest panorama, no es pot seguir contemplant l'horitzó. És hora de canviar d'estratègia […] i actuar en conseqüència".

stats