Política 13/08/2014

El secretari general de C's declara que Artur Mas "és ja un cadàver polític"

Matías Alonso insta el president de la Generalitat a convocar eleccions al Parlament

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu i secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, ha assegurat avui que el president de la Generalitat, Artur Mas, "és ja un cadàver polític", mentre que CiU és "un malalt en risc d'entrar en fase terminal". Alonso s'ha referit a les recents declaracions de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en les quals obria la porta a ajornar la consulta del 9-N si l'Estat la veta, i ha dit que demostren que "el govern d'Artur Mas és conscient que el seu objectiu de celebrar un referèndum il·legal és inabastable i il·legítim".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de C's ha insistit que "Mas no té un altre camí que la convocatòria d'eleccions autonòmiques" per "deixar pas a un govern autonòmic que estigui disposat a governar per a tots els catalans, amb lleialtat institucional i respecte al marc de convivència i llibertat que garanteix l'estat de dret". També ha advertit al Govern que, "sense aquesta lleialtat i d'esquena a la legalitat, no existeix legitimitat democràtica per més que segueixin utilitzant la propaganda i els recursos de tots per mobilitzar una part dels catalans en un intent de trencar el marc democràtic".

Respecte al cas Pujol, el portaveu de C's ha declarat que l'expresident de la Generalitat "va establir les bases per a la fractura sociopolítica a la qual ara ens enfrontem, mentre teixia al seu voltant un entramat de corrupció i d'enriquiment il·lícit del qual, molt a pesar seu, acabarem coneixent tots els detalls".

stats