Política 21/08/2020

Álvarez de Toledo, de ser part del pinyol del PP català a tenir un paper testimonial

Mireia Esteve
2 min
De ser part del pinyol del PP català a tenir un paper testimonial

BarcelonaEl tàndem que dirigeix el PP de Catalunya, Alejandro Fernández i Daniel Serrano, va avalar i fins i tot impulsar el perfil de Cayetana Álvarez de Toledo com a candidata per Barcelona a les últimes eleccions espanyoles. Poc més d’un any després, les coses han canviat radicalment. El líder del PP, Pablo Casado, l’ha destituïda com a portaveu del partit al Congrés, i la implicació d’Álvarez de Toledo en el rumb del PP català és cada cop més testimonial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Va ser el fitxatge estrella dels populars catalans per intentar rellançar un partit enfonsat. Malgrat obtenir els pitjors resultats de la història, Pablo Casado va apostar per ella com a portaveu del Congrés, i a Catalunya Fernández la va situar entre les seves persones de màxima confiança per dissenyar l’estratègia del partit. El seu perfil dur ha acabat xocant, però, amb el gir que ha decidit emprendre el líder del PP, Pablo Casado, i les diferències sobre la coalició amb Cs han distanciat Álvarez de Toledo del líder popular -tot i que l’exportaveu havia rebaixat el seu suport a l’acord amb els taronges després dels comicis bascos.

La crítica d’Albiol

Ara bé, el líder del PP català va assegurar poques hores després de la seva destitució que la direcció volia continuar comptant amb ella a Catalunya. Però el cert és que ja hi ha veus dels populars catalans que fan una crida a plasmar el gir moderat que vol materialitzar Casado a l’Estat, també a Catalunya. Sense anar més lluny, ahir l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va posar en dubte que Álvarez de Toledo hagués estat una portaveu que representés tots els sectors del partit, i, a Catalunya Ràdio, va defensar que un “partit amb vocació de govern” no es pot “situar en un extrem”.

stats