Política 01/07/2014

L'ambaixador dels EUA lamenta que alguns hagin malinterpretat les seves declaracions sobre Catalunya

Costos declara que el tema català és "una qüestió interna" d'Espanya

Europa Press / Ara
2 min

MadridL'ambaixador dels EUA a Espanya, James Costos, ha lamentat aquest dimarts que "alguns hagin malinterpretat" l'última declaració que ha fet sobre els efectes que una eventual independència de Catalunya tindria sobre les empreses nord-americanes presents a Espanya. Costos ha participat aquest matí en un esmorzar informatiu en què se li ha tornat a preguntar sobre la posició dels EUA davant el desafiament sobiranista a Catalunya i la manera en què la comunitat empresarial estava seguint aquest debat, tal com podeu veure al minut 57 del vídeo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant les preguntes de periodistes La Razón i de TeleMadrid que demanaven perquè els EUA veien l'independentisme català com un "assumpte intern" i no es mullaven més, l'ambaixador ha reiterat que, segons el parer del seu país, "per suposat és qüestió interna" d'Espanya. I ha afegit que "si les coses canvien, les empreses hauran d'adaptar". "Les coses canvien, els entorns canvien" i quan això passa" qualsevol líder empresarial ha de pensar en el futur", ha insistit.

La Generalitat no va trigar a reaccionar a les paraules de Costos i poques hores després el conseller de Presidència, Francesc Homs, considerava que les paraules de l'ambaixador desmenteixen als "propagandistes del Govern" que propugnen que a Catalunya hi ha inestabilitat fruit del procés sobiranista. Homs ha interpretat que les paraules de Costos demostren que l'economia i les empreses tenen capacitat d'adaptar i busquen l'"eficiència" i "valors segurs", com ho és Catalunya , que està demostrant capacitat d'atraure inversions empresarials.

Aquesta tarda, Costos ha escrit el següent missatge en el seu compte a la xarxa social Twitter: "Malauradament, alguns han malinterpretat la meva declaració sobre la política que sempre han mantingut els EUA sobre Catalunya" i que consisteix en que aquest tema és "una qüestió interna" d'Espanya.

stats