Política 23/01/2013

Els municipis de l'AMI aprovaran una moció perquè l'Estat posi fi a "la guerra de les banderes"

L'Associació acorda una declaració conjunta a tots els municipis en suport de la declaració de sobirania

Acn
2 min

Sant Cugat del VallèsEls municipis adherits a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) aprovaran una moció per demanar que la Delegació del Govern espanyol posi fi a "la guerra de les banderes". Ho ha acordat la comissió directiva de l'AMI davant els requeriments que obliguen els ajuntaments a fer onejar la bandera espanyola. El president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, ha demanat a la delegada del govern espanyol, Maria de los Llanos de Luna, que aturi aquesta "ofensiva" perquè "està en perill la cohesió social dels pobles". L'AMI, d'altra banda, ha acordat una declaració conjunta de tots els pobles en suport de la declaració de sobirania que aquest dimecres aprova el Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Josep Maria Vila d'Abadal ha explicat que la moció encarà s'ha de redactar, però que demanarà a la Delegació del Govern que posi fi a "la guerra de les banderes". En aquest sentit, ha titllat els requeriments de "ganes de molestar" i ha recordat a Llanos de Luna que aquesta "ofensiva" pot provocar "inestabilitat social, violència i trencament de la cohesió dels pobles". L'alcalde vigatà ha demanat a la delegada que "deixi les coses tal com estan perquè ningú ha fet cap ultratge a la bandera espanyola". "No cal crear inestabilitat social pel fet de penjar una bandera", ha insistit.

En el mateix sentit, s'ha referit a les denúncies que han rebut ajuntaments que s'han declarant "territori català, lliure i sobirà". "Són ganes de buscar tres peus al gat i de generar conflicte", ha insistit. Vila d'Abadal ha assegurat "un suport total" a aquests municipis.

Suport a la declaració de sobirania

La comissió directiva de l'AMI ha decidit també elaborar una moció de suport a la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya perquè sigui aprovada en tots els plens municipals com a "mostra de suport des del món municipal al procés per declarar Catalunya com a poble lliure i sobirà". Paral·lelament, s'ha acordat seguir comunicant en els àmbits europeus el projecte català des del món municipalista. Així, el proper trimestre els membres de l'AMI viatjaran a Brussel·les. La reunió de l'AMI s'ha celebrat aquest dimecres al monestir de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental).

stats