Política 26/11/2014

"S'estreny el cercle al voltant de Rajoy": les reaccions de l'oposició a la dimissió de Mato

El PSOE acusa el president del govern espanyol de mentider perquè la dimissió evidencia que "Gürtel està dins del govern i del PP"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min

Madrid"Ja era hora", "és una dimissió exemplar" o "Rajoy ha mentit durant molt temps" són algunes de les primeres reaccions de l'oposició al Congrés a l'anunci de la ministra de Sanitat, Ana Mato, de deixar el càrrec després que el jutge Pablo Ruz l'hagi assenyalat com a beneficiària dels negocis del seu exmarit, imputat en la trama Gürtel. Recollim les declaracions d'alguns portaveus i diputats:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Antonio Hernando, portaveu del PSOE al Congrés: "Rajoy segueix defensant que tot era fals. Però amb aquesta dimissió sabem que tot era cert i que durant tot aquest temps Rajoy ha estat mentint, perquè Gürtel està dins del govern [espanyol] i del PP [...]. Ara el senyor Rajoy ens ha de dir qui dimitirà dins del PP per haver-se lucrat amb la xarxa Gürtel".

Joan Coscubiela, portaveu d'Esquerra Plural al Congrés: "A poc a poc es va tancant el cercle a l'entorn del senyor X de la corrupció, que és Rajoy, espero que demà [dijous] assumeixi responsabilitats".

Ricardo Sixto, diputat d'Esquerra Plural: "La dimissió de la ministra s'ha produït perquè demà el banc blau del govern [central] al Congrés no es converteixi en el banc blau dels acusats. La dimissió s'hauria d'haver produït fa molt de temps, ja era hora".

Josep Antonio Duran i Lleida, portaveu de CiU al Congrés: "La seva dimissió és exemplar, especialment en el moment en què cau en matèria de corrupció i en què la gent està fins al capdamunt de tot això".

Joan Tardà, portaveu d'ERC al Congrés: "El Titànic del PP s'enfonsa, és evident".

Aitor Esteban, portaveu del PNB al Congrés: "Ens sembla una decisió personal lògica que es produeix en un moment molt delicat en què demà [dijous] es realitzarà un debat sobre corrupció".

Esperança Esteve, diputada del PSC i vocal de la comissió de sanitat del Congrés: "Era una dimissió esperada, feia temps que l’havíem demanada per la seva incapacitat al capdavant del ministeri de Sanitat. Al final, malgrat haver demanat que marxés, el cessament no l’ha fet el senyor Rajoy, l’ha hagut de fer la Justícia per la seva implicació en el cas Gürtel”.

stats