Política 07/02/2013

Ana Mato seguia casada amb Jesús Sepúlveda durant l'època dels regals de Gürtel

Un informe d'Hisenda tret a la llum per diversos diaris regionals demostra que la parella estava casada en règim de societat de guanys almenys fins al 2007. La ministra havia assegurat fins ara que el 2000 ja estaven separats

Ara
2 min
Sí: Ana Mato. No: María José Catalá

BarcelonaUn informe de l'Agència Tributària prova que l'exalcalde de Pozuelo de Alcorcón Jesús Sepúlveda estava casat amb la ministra Ana Mato en règim de societat de guanys almenys fins a l'any 2007, segons publiquen aquest dijous els diaris 'El Norte de Castilla', 'El Diario Vasco' o 'La Voz de Galícia'. Des que el 2009 va esclatar el cas Gürtel, l'actual ministra de Sanitat ha insistit que durant els anys en què Sepúlveda va rebre suposadament diners en metàl·lic i regals de la trama, ella ja no hi tenia relació matrimonial. L'informe d'Hisenda prova que, almenys fins a l'exercici del 2007, la parella va declarar els guanys conjuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un informe de la UDEF, la unitat de delinqüència econòmica de la policia, va confirmar divendres passat que la trama Gürtel va regalar a la família, entre el 2000 i el 2004, un total de 50.044 euros de la trama Gürtel. Els pagaments es van fer sota diferents conceptes: habitacions d'hotel, viatges, lloguer de cotxes i, fins i tot, festes d'aniversari dels fills de Mato, amb actuacions de pallassos incloses. Entre les dades recollides per la policia i fetes públiques per la Cadena SER destaquen bitllets d'avió i nits d'hotel a Dublín per 3.000 euros i un viatge a Ginebra per 2.100. L'informe de la policia ha estat requerit pel jutge Pablo Ruz, que instrueix la causa que se segueix pel cas Gürtel.

Des que es va conèixer aquest informe, Mato ha repetit en públic que no es pot fer responsable del que facin altres persones, en referència a Sepúlveda. En una entrevista a 'El País', Mato va assegurar que es va separar del seu marit l'any 2000. El seu entorn assegura ara que ho va fer el 2004, segons informa la Cadena SER.

stats