Política 22/12/2014

L'ANC engega una campanya per promoure l'"autoinculpació massiva" en solidaritat amb Artur Mas

L'entitat sobiranista té com a objectiu manifestar la "manca de garanties democràtiques de l'estat espanyol"

Ara
1 min

L'Assemblea Nacional Catalana ha engegat aquest dilluns una campanya d'autoinculpació "massiva" en "solidaritat" amb el president de la Generalitat, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Ho fa arran de l'admissió a tràmit de la querella interposada per la Fiscalia per haver organitzat el procés participatiu del 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta d'una jornada d'autoinculpació que s'iniciarà demà dimarts de manera "descentralitzada" a tots els jutjats de guàrdia i també al Tribunal Superior de Justícia (TSJC). Al document d'autoinculpació, els signants admeten haver participat a la consulta del 9-N sense haver-hi estat obligats per cap institució o persona i denuncien "la manca de garanties democràtiques de l'estat espanyol, on la divisió de poders és inexistent".

D'aquesta manera, l'Assemblea demana a "tots els demòcrates" que omplin el document que difonen a través de la web autoinculpacions9n.assemblea.cat per entregar-lo al jutjat de guàrdia més proper, i en el cas de Barcelona, el TSJC. Així, convoquen demà dimarts a les 12.00 davant d'aquest òrgan per iniciar les autoinculpacions.

stats