Política 17/04/2015

"El canvi és a les teves mans": l'ANC, en català i castellà a la recerca d'indecisos

Reparteix 500.000 diaris bilingües en 150 punts del país, especialment a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, per divulgar "l’oportunitat de canvi social que suposarà la independència"

Marc Colomer
2 min
Els 400 voluntaris han repartit els exemplars des de la matinada / ARA

Barcelona400 voluntaris de l'Assemblea Nacional distribuïts per 150 parades de metro, tren i autobús reparteixen des de les sis del matí 500.000 exemplars d'una publicació que combina el català i el castellà que, sota el títol 'El canvi és a les teves mans', busca divulgar "l’oportunitat de canvi social que suposarà la independència". L'ANC intenta així arribar a capes socials on fins ara ha tingut dificultats de penetració amb l'objectiu de convèncer al màxim d'indecisos possible d'ara al 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, els voluntaris han concentrat els esforços en les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. La publicació, de vuit pàgines, parla de regeneració democràtica, de lluita contra la corrupció, llibertat o sanitat, a més de fixar-se també en les pensions i en el veto que l'Estat posa a iniciatives com el combat contra la pobresa energètica o l'impost sobre dipòsits bancaris. L'editorial, en castellà, es titula 'Tu poder', i apel·la al "poder de canviar" el país sencer sense haver d'esperar correlacions de forces i "majories impossibles" en el Congrés.

Identifica la independència de Catalunya amb "l'oportunitat de construir un país nou, més just, democràtic i pròsper; obert a tots, pensin com pensin, vinguin d'on vinguin i parlin com parlin. Un país que aposti pel benestar de tots i no pel benefici d'uns quants". "Aquesta oportunitat es diu independència, l'única via possible, regeneradora i radicalment democràtica", conclou el text.

Veus de respecte

La publicació inclou el testimoni de diverses personalitats tant de Catalunya com d'Espanya en la secció 'Gent com tu', que, al marge del seu posicionament personal, han expressat les seves opinions de respecte al procés independentista. Entre ells, el seleccionador de la selecció espanyola de futbol, Vicente del Bosque, l'actor Dani Rovira, la monja Sor Lucía Caram, el Pare Manel, l'actor Sergi López, l'escriptora Naomi Klein, el sindicalista Josep Maria Àlvarez, el cantant Miguel Bosé, l'exeurodiputat d'ICV Raül Romeva i l'activista Arcadi Oliveres.

stats