Política 27/05/2014

L'ANC fa una crida a lliurar les dades fiscals a la Hisenda catalana

L'objectiu és que l'Agència Tributària de Catalunya disposi d'informació pròpia i es comenci a bastir l'estructura tributària d'una Catalunya independent

Acn
2 min

BarcelonaL'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest dimarts la primera acció de la campanya 'Declara't a Catalunya', fent entrega de les seves dades fiscals a l'Agència Tributària de Catalunya. L'objectiu és potenciar que el màxim de catalans lliurin a l'agència catalana una còpia de les declaracions fiscals que fan a la Hisenda espanyola. El coordinador de la campanya, Xavier Vidal, ha explicat que és un lliurament "voluntari i personal" que serveix perquè "el dia zero" de la independència l'Agència Tributària de Catalunya "pugui tenir certa informació per fer-se una idea de què pot recaptar i com". Des de l'ANC han explicat que el gest correspon a una "duplicitat de dades" perquè la Hisenda espanyola "no vol cedir-les".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vidal ha ressaltat que "és una manera de pressionar", perquè la societat "es vegi involucrada en la creació de l'estat", ja que considera que l'ATC és una estructura d'estat "imprescindible".A parer seu, les agències tributàries catalana i espanyola "s'hauran d'asseure i negociar quan arribi la declaració d'independència" per tal de facilitar "la via catalana cap a la Hisenda pròpia".

El lliurament de la informació fiscal es pot fer de manera presencial o a través d'Internet. El lliurament presencial es pot efectuar amb la localització de l'oficina més propera i l'accés al web declarat.assemblea.cat, on es pot descarregar un document auto editable per escriure les dades. Un cop omplert, cal imprimir dues còpies que s'han de lliurar al registre juntament amb una còpia de la declaració, on segellaran una còpia del full imprès com a comprovant de la presentació.

Per poder fer la presentació telemàtica cal acreditar-se per certificat digital o amb un lector de DNI amb xip, o bé anar a l'oficina més propera de la xarxa de tributs amb el DNI i demanar un codi de verificació que servirà durant 48 hores per fer la presentació.

stats