Política 10/07/2019

L'ANC confia en un acord de JxCat i ERC a la Diputació de Barcelona que desbanqui els "dirigents de la repressió"

Paluzie llança un "toc d'atenció" i mobilitza desenes de persones a les seus del PDECat i ERC

Acn
2 min
L'ANC confia en un acord de JxCat i ERC a la Diputació de Barcelona que desbanqui els "dirigents de la repressió"

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, confia en un acord entre JxCat i ERC a la Diputació de Barcelona que serveixi per desbancar els "dirigents de la repressió", en referència al PSC. En una atenció als mitjans aquest dimecres a la tarda davant les seus de PDECat i els republicans, Paluzie ha advertit que la gent que dona suport als partits independentistes i es manifesta a Estrasburg, Brussel·les, Madrid o on toqui no pot entendre la "divisió" sobiranista i els pactes al territori amb els socialistes. L'Assemblea ha enviat un "toc d'atenció" a les dues formacions i ha mobilitzat desenes de persones davant les seus. "Unitat", "Sou uns traïdors", "No us votarem", "Esquerra i PDECat, la paciència s'ha acabat" i "Socialistes no" han sigut les proclames principals.

L'ANC confia en un acord de JxCat i ERC a la Diputació de Barcelona que desbanqui els "dirigents de la repressió"

A banda i banda del carrer Calàbria, desenes de persones han continuat escridassant els dos partits mentre Paluzie atenia la premsa. Confiava que el pacte entre JxCat i el PSC a la Diputació de Barcelona encara es podia aturar. "Som a temps, esperem una reflexió", ha afegit la presidenta de l'ANC.

Paluzie també ha apuntat que el "millor missatge" per enviar al món és que Espanya és "ingovernable" si no s'engega un procés de diàleg per resoldre el conflicte català, en referència a la investidura del president espanyol, Pedro Sánchez, convocada per d'aquí a dues setmanes.

Aquest dimecres han continuat els contactes entre ERC i JxCat al Parlament, malgrat que les dues formacions veuen poc marge perquè es desfaci l'acord actual. Sergi Sabrià, president del grup republicà, ha sigut dur amb les seves afirmacions i ha advertit d'un "retorn a la sociovergència". JxCat, per la seva banda, ha dit que mentre no es trenquin els pactes locals entre Esquerra i els socialistes que han deixat fora JxCat d'algunes alcaldies no mouran fitxa. "La unitat es defensa els 365 dies de l'any i en totes les institucions", ha reblat el portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol.

stats