Política 20/11/2014

L'ANC se solidaritza amb Mas, Ortega i Rigau i es mostra disposada a actuar per defensar-los

Per a l'Assemblea, la querella demostra que no hi ha possibilitats d'encaix a Espanya i fa evident la necessitat d'eleccions plebiscitàries

Acn
1 min

BarcelonaL'ANC ha mostrat públicament la solidaritat amb el president del Govern, la vicepresidenta i la consellera d'Ensenyament, després que la Fiscalia hagi iniciat els tràmits per a querellar-s'hi. A través d'un comunicat aquest dimecres enviat als mitjans, l'Assemblea anuncia que estarà pendent de la querella "per tal d'actuar, pacíficament i democràtica, en defensa dels representants legítims de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Assemblea defineix la decisió de la Fiscalia com "l'enèsim atac a l'autogovern i les llibertats democràtiques a Catalunya" i creu que "deixa clara la impossibilitat d'encaix polític a Espanya". L'únic camí per resoldre el problema -insisteixen- és la convocatòria d'eleccions plebiscitàries. En el comunicat es critica "la manca de qualitat democràtica de l'Estat espanyol", que fa servir les lleis com a eina per "coartar" la llibertat d'expressió dels catalans, i que es querella contra els representants polítics responsables de posar les urnes el passat 9 de novembre. "Una actitud antidemocràtica que s'agreuja tenint en compte el recent exemple del Regne Unit i el referèndum escocès", subratlla.

"Ni hipotètiques terceres vies ni futurs canvis de majories al Congrés ofereixen cap possibilitat real de resoldre satisfactòriament el conflicte polític existent", opinen des de l'Assemblea. És per això que tornen a demanar al president la convocatòria anticipada d'eleccions. Unes eleccions de caire plebiscitari que serveixin per generar un mandat democràtic a favor de la independència. "Només d'igual a igual, d'Estat a Estat, hi podrà haver una relació política positiva entre ambdues parts", conclou l'ANC.

stats