FINANCES AUTONÒMIQUES
Política 02/08/2012

Mas-Colell veu "infantil" creure que l'Estat facilitarà liquiditat sense "condicionaments econòmics"

El conseller, però, avisa que el Govern no admetrà "condicionaments polítics" per accedir al fons de liquiditat autonòmica

Ara
1 min
El Govern "estudiarà les condicions" del rescat autonòmic

BarcelonaEl conseller d'economia, Andreu Mas-Colell, ha afirmat aquest divendres a 'El Món a Rac1' que el Govern encara està pendent de conèixer la lletra petita del fons de liquiditat autonòmica abans de prendre la decisió definitiva d'acollir-s'hi, però ha avisat que "fins ara l'actitud en matèria de tresoreria ha estat pragmàtica", donant a entendre que el més probable és que se'n faci ús. A més, ha afirmat que "seria infantil creure que es poden treure diners dels mercats, d'Europa o del Tresor sense condicionaments econòmics", reconeixent que per accedir al fons hauran d'aprovar nous ajustos, però ha avisat per contra que l'executiu català no admetrà "condicionaments polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas-Colell ha insistit en què les comunitats autònomes ara per ara no tenen "altre banc que l'estat espanyol", després del tancament progressiu dels mercats". "Paguem moltíssims impostos i esperem que cobreixin els nostres serveis", ha avisat abans de criticar que "se'ns està proveint de menys liquiditat de la que necessitem".

En aquest marc d'ofec econòmic ha situat la impossibilitat de pagament dels concerts dels serveis socials. "Ens sap un greu enorme i si ha calgut procedir així és perquè no hi ha hagut elecció", ha assegurat el conseller, que ha destacat per sobre l'esforç de tots els departaments perquè no hi haguessin problemes per pagar el pirmi, les pensions complementàries o les de viduïtat.

stats