POLÍTICA FISCAL
Política 05/06/2013

Govern i ERC discrepen al Parlament sobre si cal aprovar els nous impostos abans dels pressupostos

Mas-Colell creu que això traslladaria el missatge que la Generalitat no vol presentar els comptes i Aragonès rebutja esperar al que decideixin els barons del PP

Acn
1 min

BarcelonaEl Govern i el seu soci parlamentari, ERC, han evidenciat les seves discrepàncies al Parlament sobre si cal aprovar ja mesures impositives tot i no tenir el pressupost presentat ni aprovat. El republicà Pere Aragonès ha apuntat que hi ha decisions que depenen de Catalunya, i no cal esperar a veure què acorden els barons del PP, i ha citat el cas de l'impost de successions. "L'ideal és fer-ho quant abans millor, ho hem de posar en marxa les properes setmanes de forma prioritària", ha dit. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en canvi, ho ha lligat als pressupostos i ha opinat que aprovar ara iniciatives al marge traslladaria el missatge que la Generalitat no vol presentar els comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aragonès ha defensat aprovar el màxim de mesures que tinguin ja un efecte aquest 2013 per poder fer les menors retallades de despesa possibles, tot recordant el gran esforç que ja ha fet la Generalitat en aquest sentit.

En canvi, el conseller d'Economia ha reiterat la posició que ja va expressar el portaveu del Govern dimarts. "És millor que pensem tot aquest tema lligat al procés pressupostari", ha dit Mas-Colell, que ha opinat que si ara la Generalitat tira endavant un paquet gran de mesures impositives, algú ho podria interpretar com ja ha decidit no fer pressupostos i que no necessita més marge de dèficit. "No hem d'enviar cap senyal que hem renunciat a fer pressupostos abans de tenir una raó poderosa per fer-ho, que ha d'estar lligada a quin és l'objectiu de dèficit", ha considerat.

I és que Mas-Colell ha remarcat que a la Generalitat li convé tenir pressupostos, ara bé, no de qualsevol manera.

stats