FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 06/09/2013

Mas-Colell fixa un límit de despesa per al 2013 i el 2014 un 20% inferior al del 2010

El pressupost dels departaments de la Generalitat serà de 19.800 milions per aquest any i el vinent

Europa Press
1 min
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, aquest dimarts a la reunió del consell executiu / PERE TORDERA

BarcelonaEl conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, ha comunicat als departaments del Govern el límit global de despesa d'aquest any d'acord amb la pròrroga pressupostària i el límit de dèficit de l'1,58%, i que és de 19.800 milions d'euros, sostre que es mantindrà en els pressupostos del 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha informat la Conselleria d'Economia en un comunicat, la xifra serà la mateixa el 2014 "en compliment de l'objectiu de no imposar noves reduccions de despesa que posin en risc els serveis públics fonamentals".

Es tracta de la despesa no financera per a les consellerias i òrgans superiors, i el Govern "considera inviable aplicar noves reduccions" després de l'esforç d'ajust dels últims anys.

Segons les dades de l'executiu català, entre els comptes inicials del 2010 i la pròrroga d'aquest any, la despesa pressupostària no financera de la Generalitat s'ha reduït "més d'un 20%".

En aquesta despesa no financera s'exclouen els interessos del deute, altres obligacions similars i les partides finalistes procedents d'altres administracions, i el sostre del 2012 ha estat de 21.920 milions, de manera que el límit d'aquest any és un 9,67% inferior.

stats