LA CRISI DELS SOCIALISTES
Política 15/01/2014

Àngel Ros renuncia a l'escó de diputat

L'alcalde de Lleida es nega a votar en contra de la petició al Congrés del traspàs de la competència per celebrar un referèndum

Sara González
1 min
Àngel Ros aquest dimecres, en el moment d'anunciar que renuncia al seu escó / PERE TORDERA

BarcelonaL'alcalde de Lleida, Àngel Ros, renunciarà aquesta tarda al seu escó de diputat. Ja ho ha comunicat a Pere Navarro i ja és oficial. El dirigent socialista, que forma part del corrent crític Agrupament Socialista, es nega a votar en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per celebrar un referèndum, tal com ha fixat el líder del PSC, Pere Navarro. La cúpula del partit s'ha negat rotundament a acceptar l'abstenció, una solució de consens que hauria garantit la unitat d'acció del grup parlamentari.

Els dirigents crítics tenen previst reunir-se aquest dimecres per decidir què faran a la votació, ja que encara hi ha tres diputats –Joan Ignasi Elena, Núria Ventura i Marina Geli– que es plantegen arribar fins al final i trencar la disciplina. Ros considera que per la seva condició d'alcalde i per no trair les seves conviccions, deixar l'acta de diputat és la millor opció que pot prendre. Altres dirigents que en els darrers dies han intentat arrossegar el partit cap a l'abstenció sospesen votar el que fixa la direcció, però explicitar posteriorment la seva discrepància.

Tal com publica aquest dimecres l'ARA, el diputat per Tarragona, Xavier Sabaté, també està en un procés de reflexió per decidir si segueix la consigna de Navarro i vota dijous en contra del traspàs de l'article 150.2 de la Constitució o bé segueix els passos d'Àngel Ros.

stats