CANVI DE CICLE
Política 05/10/2012

Àngel Ros i tot el PSC de Lleida voten a favor de la resolució del Parlament sobre el dret a decidir

Per contra, PSC i PP eviten que el ple de Barcelona també reclami un referèndum "prioritàriament" dins la propera legislatura

Acn
2 min
Àngel Ros, al ple de la Paeria de Lleida, votant a favor de l'autodeterminació

Lleida/BarcelonaL'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres amb el vot del PSC i de CiU una moció de suport a la resolució que CiU,ERC, ICV i SI van aprovar al Parlament de Catalunya sobre la necessitat de consultar al poble català el futur del país mitjançant el dret a decidir. Només el PP s'hi ha oposat frontalment, encara que s'ha mostrat obert a parlar de modificar la constitució. El seu portaveu, Jordi Vilella, però, ha recordat que el dret a decidir és il·legal en aquests moments. La portaveu socialista, Marta Camps, ha defensat el dret a decidir, però ha insistit que el PSC se situa entre els extrems. L'alcalde, Àngel Ros, també hi ha votat a favor, contradient el vot del PSC al Parlament, que va abstenir-se a la resolució –excepte Ernest Maragall, el qual, trencant la disciplina de vot, s'hi va posicionar a favor–. Ros és un dels firmants del manifest d'aquesta setmana, en què 145 militants socialistes reclamen a Pere Navarro que defensi tesis sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per contra, la negativa de PSC i PP ha evitat que el ple de Barcelona es posicioni a favor de l'autodeterminació, tal com havia proposat U×B –que integra ERC, RCat i DC–. La coalició independentista ha intentat sense èxit trobar el suport de tots els grups perquè al plenari d'aquest divendres es llegís una declaració institucional similar a la que es va aprovar al Parlament. El text reconeixia l'èxit de la manifestació de la Diada, expressava la necessitat que els catalans puguin decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu i instava el Govern, els ajuntaments i els agents socials a impulsar el procés d'autodeterminació. Per últim, demanava a l'executiu català la celebració d'una consulta "prioritàriament" dins la propera legislatura.

stats