Política 31/07/2015

El PSC s'uneix a C's i al PP per impedir que Lleida s'adhereixi a l'AMI

Els tres grups també s'uneixen per votar contra una moció d'Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua i acorden modificar el reglament d'usos lingüístics de l'Ajuntament

Acn
2 min
PSC, C's i el PP votant units a Lleida / ACN

LleidaL'Ajuntament de Lleida ha donat llum verda a modificar el reglament d'usos lingüístics de la institució. Els grups municipals del PSC, C's i PPC a l'Ajuntament de Lleida han tombat el punt de la moció presentada per Òmnium Cultural i Plataforma per la Llengua en què les dues entitats demanaven no modificar l'actual reglament d'usos lingüístics de la Paeria. El PSC d'Àngel Ros ha donat compliment amb aquest posicionament a l'acord per a la governabilitat municipal subscrit amb Ciutadans, que estableix l'actualització del reglament "d'acord als principis de cooficialitat conforme a les lleis vigents i les diferents resolucions judicials". Per la seva banda, ERC-Avancem, CiU, Crida-CUP i el Comú s'han mostrat partidaris de mantenir l'actual document, però no han sumat els vots necessaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat acceptar la modificació de l'actual reglament d'usos lingüístics, el PSC ha votat a favor de "reiterar el compromís de l'Ajuntament de Lleida amb la llengua catalana i el seu ús preferent en tots els àmbits de decisió municipal i de tracte amb la ciutadania". D'aquesta manera l'esmena presentada per CiU, ERC i Crida-CUP ha pogut prosperar, amb el suport de les quatre formacions, a més del Comú.

Estelades fora

Abans que dos representants d'Òmnium i de Plataforma per la Llengua poguessin defensar la seva moció en el ple, l'alcalde de Lleida ha obligat a retirar del saló de sessions diverses estelades que el públic ha desplegat, en considera-les "un símbol no oficial". Cal recordar que l'acord del PSC amb Ciutadans obliga l'equip de govern socialista a "garantir la neutralitat ideològica de l'espai públic en el municipi de Lleida". Representants de les entitats cíviques Societat Civil Catalana (SSC) i Impulso Ciudadano han estat els encarregats de defensar al ple la modificació del reglament d'usos lingüístics, juntament amb C's, el PPC i el PSC.

Rebuig a l'adhesió de la Paeria a l'AMI

Altrament, el ple de la Paeria ha rebutjat, amb els vots contraris de PSC, C's i PPC i l'abstenció del Comú de Lleida, l'adhesió de la institució a l'Associació de Municipis per la Independència. La proposta ha rebut el suport de les tres formacions que havien presentat la moció, CiU, ERC i Crida-CUP. En aquest cas, el PSC també s'ha posicionat seguint el pacte amb C's, que estableix que l'Ajuntament de Lleida no pugui entrar a formar part de l'entitat municipalista independentista.

stats