CONSULTES SOBIRANISTES
Política 18/01/2011

Barcelona Decideix informa Rajoy i Mayor Oreja sobre la consulta per la independència

La plataforma vol demostrar que la manca d'implicació dels "partits unionistes" no és per manca d'informació, sinó per "voluntat política"

Roger Tugas
1 min
Anna Arqué informa Mayor Oreja i Mariano Rajoy de la consulta de Barcelona Decidex.

BarcelonaLa plataforma que està organitzant la consulta del 10 d'abril sobre la independència a la ciutat comtal, Barcelona Decideix, està decidida a informar de l'experiència que estan preparant fins i tot als opositors més durs a la sobirania catalana. Amb aquest objectiu, la coordinadora de la seva comissió d'internacional, Anna Arqué, ha explicat avui a Brussel·les al president del PP estatal, Mariano Rajoy, i a l'eurodiputat conservador Jaime Mayor Oreja els seus arguments i com estan preparant la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de la conversa, en la qual els líders populars han aguantat la compostura –especialment Mayor Oreja–, Arqué ha explicat que Barcelona Decideix vol posar en evidència que "la passivitat dels partits unionistes a implicar-se en aquest procés democràtic no és pas per manca d'informació ni desinterès per part de la plataforma organitzadora a fer conèixer aquesta iniciativa popular a tots els partits polítics i entitats socials", sinó a "a una voluntat política dels qui es declinen pel vot negatiu a la independència". "Ara que fins i tot se'ls ha fet entrega dels díptics informatius és hora que demostrin el seu tarannà democràtic i comencin a participar de la Consulta demanant el NO a la independència. Els animem a participar", ha conclòs Arqué.

Paral.lelament, la plataforma Barcelona Decideix també ha tingut converses amb representants del Partit Popular a la ciutat de Barcelona. De moment, però, en la majoria dels municipis on hi ha ha hagut consultes, els conservadors no hi han participat, ni tan sols per incentivar el vot negatiu, per tal de desacreditar la simbòlica votació.

stats