Política 29/06/2018

Anna Gabriel aconsegueix el permís de residència a Suïssa per 5 anys

La mare de l'exdiputada de la CUP diu que ara podrà "optar a llocs de treball o presentar-se a convocatòries"

Acn
1 min
JxSí refreda el xoc amb la CUP per encarrilar els pressupostos

BarcelonaL'exdiputada de la CUP exiliada a Suïssa, Anna Gabriel, ha aconseguit el permís de residència al país per 5 anys, segons ha explicat la seva mare, Maribel Sabaté, a 'El món a RAC1'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sabaté ha explicat que el permís li va arribar la setmana passada i que això donarà a la seva filla "la tranquil·litat d'optar a llocs de treball o presentar-se a convocatòries a les quals fins ara li era més difícil accedir".

La mare de Gabriel ha detallat que l'exdiputada "no ha parat quieta des que va arribar a Suïssa al febrer, entre col·laboracions amb entitats i cursos d'anglès", i que "aviat també començarà un doctorat a la Universitat de Ginebra".

Sabaté ha explicat que el dia que la seva filla li va dir que marxaria va ser el més dur de la seva vida. "Jo no vull passar ni un dia de la meva vida en una presó amb unes relíquies franquistes que et volen humiliar, que et volen fer dir el que no sents, i jo no vull passar per aquest tràngol", li va dir Gabriel a la seva mare.

D'ençà que Anna Gabriel va marxar a Suïssa, Maribel Sabaté parla amb la seva filla amb un telèfon mòbil que li van donar expressament per parlar amb ella.

Sabaté ha agraït el suport que han rebut de Sallent, el seu poble, i ha assegurat que continuaran lluitant.

stats