Política 10/09/2016

Anna Gabriel opta per una "vaga general" davant de futurs "escenaris repressius" de l'estat espanyol per frenar el procés sobiranista

La diputada de la CUP insisteix a Catalunya Ràdio que els anticapitalistes donaran suport a la qüestió de confiança a Puigdemont "si la legislatura culmina amb els objectius que la van iniciar". Anima les bases independentistes a no defallir i assegura que "crear una nova República requereix la mobilització permanent"

Ara
2 min
LA diputada de la CUP Anna Gabriel durant l'entrevista a 'El Suplement de Catalunya Ràdio'

BarcelonaLa diputada de la CUP Anna Gabriel ha apostat avui per convocar una vaga general a Catalunya davant de futurs "escenaris repressius" que, segons la seva opinió, orquestrarà el govern espanyol per frenar el procés independentista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista aquest dissabte al matí a 'El suplement' de Catalunya Ràdio, la diputada de la CUP ha defensat la necessitat de reactivar les mobilitzacions ciutadanes amb "noves fórmules" per fer front a les "actuacions judicials" que puguin posar-se en marxa en els pròxims mesos contra els independentistes catalans.

"La llibertat té un preu i hem d'estar preparats per pagar-lo", ha assegurat Gabriel, que també ha afirmat que si el govern espanyol no canvia la seva manera de fer, "Catalunya es veurà abocada a escenaris repressius" en els pròxims mesos, als quals caldrà respondre amb mobilitzacions contundents.

"Davant del repte de trencar amb l'estat espanyol i de construir una República fonamentada amb unes bases millors de les que hem conegut fins ara, hem d'entendre que això requereix d'una mobilització permanent; i cal gent que estigui disposada a fer-ho", ha reblat la cupaire per esvair el fantasma de l'esgotament entre la base social independentista.

Gabriel ha insistit que "si la legislatura culmina amb els objectius que la van iniciar", la CUP donarà suport a la qüestió de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Tanmateix, ha remarcat la necessitat de no vincular la qüestió de confiança amb l'aprovació dels pressupostos, i ha insistit: "Com es pot preguntar a la CUP si aprovarà o no uns pressupostos que no ha vist mai?" La cupaire també ha volgut subratllar que "és obvi que aquesta qüestió de confiança no era necessària".

La diputada cupaire ha evitat parlar de nous terminis per culminar el full de ruta independentista i ha afirmat que, a la CUP, "som poc partidaris de fer discursos naïfs que volen acontentar el terreny de les emocions però que treuen rigor i profunditat al que significa la secessió de l'estat espanyol". "No hi haurà un dia en què ens llevarem i tot haurà canviat, i d'això n'hem de ser conscients", ha conclòs.

stats