CANVI DE CICLE
Política 15/09/2014

ERC recorda a Duran que "la unitat està a la V i a l'acord per a la data i la pregunta"

Anna Simó reclama a CiU que es mantingui fidel al compromís de treure les urnes el 9 de novembre i afirma que no contempla cap altre escenari

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha evitat aquest dilluns replicar directament el líder d'Unió Josep Antoni Duran i Lleida, que diumenge va acusar de "trencar la unitat" en apel·lar a la desobediència civil davant d'un veto del TC. "La unitat d'acció i declaració és imprescindible, i la unitat està a la V i a l'acord del 12 de desembre [sobre la data i la pregunta]", va insistir la portaveu dels republicans. Així, Simó ha assegurat que "l'únic escenari que es planteja ERC és que hi hagi consulta", que ha defensat que els manifestants de la mobilització de la Diada "van demanar que els partits polítics compleixin els compromisos i posin les urnes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, la dirigent republicana ha insistit que "la unitat no ha de perillar si ens mantenim fidels al pacte del 12 de desembre" i ha apuntat que CiU i ERC presentaran resolucions conjuntes en el debat de política general. En canvi, sí que ha carregat contra el govern espanyol, ja que "és lamentable que el govern espanyol es tanqui al que passa al carrer", i ha recordat que el PP va treure gent contra la llei de l'avortament o contra l'Estatut.

Pel que fa a la piulada del PP del Masnou en què va amenaçar a mort Artur Mas, Simó ha lamentat que "no sembla propi d'un partit que governa amb majoria absoluta a l'Estat" i ha defensat que "no pot quedar sense denúncia". Ha apuntat igualment que, a banda de la reprovació que en pugui fer l'ajuntament, "diputats i eurodiputat ho duran a diferents nivells institucionals".

stats