Política 28/01/2013

ERC recepta "lleis i no cimeres" contra la corrupció

Anna Simó reclama una llei de transparència, una sindicatura electoral pròpia i que el Congrés tipifiqui com a delicte el finançament il·legal de partits

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha reclamat aquest dilluns mesures concretes contra la corrupció, però ha rebutjat limitar-ho a simples trobades, com la que promou Ciutadans, sense cap plasmació normativa. "Lleis, no cimeres", ha subratllat la dirigent republicana, que ha reivindicat que "cal passar a l'acció legislativa". Així, Simó aposta per reprendre la ponència conjunta de la llei de transparència, crear una sindicatura electoral pròpia per les despeses de partits per no dependre de l'organisme estatal, impulsar al Congrés una modificació penal per tipificar com a delicte la corrupció institucionalitzada i el finançament il·legal de partits i reforçar l'Oficina Antifrau. "Cal ser executius, i això vol dir lleis, que no depengui de la voluntat dels partits", ha afegit. De fet, ha apuntat que l'acord de governabilitat firmat entre CiU i ERC preveu la llei de transparència i una nova llei electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, Simó ha evitat demanar la dimissió de l'exalcalde de Lloret i diputat de CiU, Xavier Crespo, i s'ha limitat a demanar que "la Justícia sigui ràpida" i que "els partits apliquin els seus reglaments interns". "Ha de ser CiU qui prengui les consideracions més oportunes", ha opinat. Ha recordat, però, que "tots els diputats d'ERC han firmat un codi ètic", i ha reclamat que "el que s'ha de fer és aclarir tot aquest procediment i que no quedi ni un sol dubte del que hi ha". "Hem de saber fins a quin punt un diputat és o no és culpable d'allò que es filtri d'un sumari", ha insistit.

stats