CANVI DE CICLE
Política 26/10/2012

Antoni Abad, president de Cecot: "Catalunya sempre ha hagut de fer moltes renúncies i no volem seguir sent mesells"

Al sopar anual de la patronal vallesana, que compta amb la presència d'Artur Mas, Abad ha defensat que el camí cap a l'estat propi "és una oportunitat única per fer creu i ratlla i iniciar un procés ambiciós i engrescador"

Oriol March
2 min
El president de la patronal CECOT, Antoni Abad, i el president de la Generalitat, Artur Mas / ACN

TerrassaArtur Mas ha dedicat la setmana a fer una ronda intensiva de contactes amb el món empresarial català que conclourà aquesta nit al sopar anual de la patronal vallesana Cecot. El seu president, Antoni Abad, ha obert l'acte amb un discurs de ple suport a l'aposta per l'estat propi que ha engegat el president de la Generalitat fent servir un llenguatge poc habitual en cercles econòmics. "Catalunya sempre ha hagut de fer moltes renúncies i ja no volem continuar sent mesells", ha clamat Abad, que ha jutjat l'estat propi com una "oportunitat única per fer creu i ratlla i iniciar un procés ambiciós i engrescador".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de Cecot –que en una enquesta va determinar que el 53% dels seus afiliats era partidari de l'estat propi– ha elogiat el paper de Mas en el nou cicle polític: "Vull expressar-li el nostre reconeixement pel coratge, la claredat, la serenor i la dignitat institucional amb què està gestionant aquests moments polítics tan excepcionals". En aquest sentit, Abad ha ofert al govern que surti de les urnes "el suport institucional en tot el que pugui necessitar al servei del país".

Segons Abad, "la conclusió és que el principal problema de l'economia espanyola és la falta de qualitat de la democràcia espanyola" i que un país amb un nivell educatiu "tan baix" i amb un sistema de poders "poc independent" no és democràtic encara que voti.

El president de Cecot ha assegurat que, segons ha pogut parlar aquests dies amb diversos empresaris, hi ha inversors que vindran a Catalunya "si no repeteixen les estructures d'Espanya".

El dirigent patronal ha acabat el seu discurs avalant el tempo polític que està fent servir Mas els últims mesos: "Si vols anar ràpid, vés sol. Si vols arribar lluny, vés acompanyat".

stats