DISCURS DEL REI
Política 25/12/2014

El PSOE aplaudeix que el rei fos "molt contundent i determinant" en referir-se a la corrupció

Antonio Hernando també celebra que Felip VI fes una defensa del manteniment i de la garantia de l'estat de benestar "en temps de retallades"

Efe
1 min

MadridEl PSOE ha destacat aquest dijous que el rei Felip VI va ser "molt contundent i determinant" amb el seu missatge contra la corrupció en el seu primer discurs de Nadal i en la "importància" que va atorgar a garantir l'estat de benestar com a element de cohesió social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, el portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, ha valorat "la correcta descripció que va fer el rei dels problemes que afecten Espanya", que són, segons ha citat, polítics i institucionals, econòmics i socials, i territorials.

Els socialistes consideren "especialment significatiu" que Felip ressaltés la corrupció com el principal problema d'Espanya. "Va ser molt contundent i determinant", ha dit Hernando, que ha evitat referir-se a la infanta Cristina quan ha explicat que el rei va utilitzar frases contra la corrupció "especialment encertades".

Hernando ha ressaltat també la defensa que va fer el rei del manteniment i la garantia de l'estat de benestar "en temps de retallades". "És important que el rei manifesti aquesta garantia", ha precisat.

Pel PSOE, el discurs del rei "reflecteix l'estat d'ànim" de molts ciutadans perquè parla d'"inquietud i indignació", i sobretot d'"aquest temps nou" que han de protagonitzar els espanyols d'avui.

Enfront dels que asseguren que la crisi és una qüestió del passat, ha dit Hernando, "el rei ha destacat com de malament ho estan passant molts ciutadans, amb xifres d'atur inacceptables, aturats de llarga durada i frustració entre els joves". "Sap que molta gent ho segueix passant molt malament", ha afegit.

stats