TERCERA VIA
Política 27/08/2014

El PSOE presentarà al setembre la seva proposta de reforma de la Constitució

Els socialistes reclamaran blindar l'estat del benestar i avançar cap al federalisme convertint el Senat en una "veritable cambra de representació territorial"

Efe
1 min

MadridEl PSOE presentarà al setembre la seva proposta de reforma de la Constitució a la resta de les forces polítiques, amb la intenció d'aconseguir "un consens bàsic" en el blindatge de l'estat de benestar i l'evolució de l'estat autonòmic cap a un de federal. Així ho ha avançat el secretari de política federal del PSOE, Antonio Pradas, que ha recalcat que la idea és impedir així "per la via de la garantia constitucional" que governs com l'actual "tallin i desmantellin" els serveis públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pradas, en un comunicat, precisa que es tracta de garantir la sanitat pública universal, la prestació dels serveis socials bàsics i una educació de qualitat en règim d'igualtat en la Constitució. Entre les propostes que el PSOE posarà sobre la taula, Pradas apunta també la necessitat de transformar el Senat perquè sigui "una veritable cambra de representació territorial".

Així mateix, afirma que els socialistes instaran el govern espanyol "que reformi l'actual model de finançament autonòmic d'acord amb el desig expressat en la conferència de presidents". El secretari de política federal creu urgent aquesta reforma del finançament de les comunitats, que "no s'ha de demorar més".

A propòsit de la reforma de la llei electoral, considera que es tracta d'"una aberració política" que el PP "modifiqui les regles del joc per aconseguir avantatges electorals".

stats