Aragonès insisteix en l'ajornament del 14-F per evitar "sospites d'il·legitimitat"

Malgrat tot defensa que si els comicis són el 14-F es podrà votar amb "seguretat"

ARA
2 min
Pere Aragonès en una fotografia d'arxiu

BarcelonaLes eleccions seran amb tota probabilitat el 14 de febrer, però els defensors de l'ajornament al 30 de maig segueixen presentant batalla. Aquest diumenge, el vicepresident del Govern i candidat d'ERC, Pere Aragonès, ha insistit que el millor escenari seria posposar la data electoral i ho ha vinculat a la legitimitat dels comicis. "La millor manera d'evitar sospites d'il·legitimitat sobre el 14-F és posposar-les", ha dit en una entrevista amb El País.

Així, el vicepresident, tot i que ha afirmat que el Govern està preparat pel 14-F i ha fet "tota la feina necessària des del punt de vista logístic i amb l'aval dels experts", ha advertit que la situació podria complicar-se. "Les mesures poden ser insuficients si les condicions sanitàries són extremadament dures, i ho són", ha dit. Segons ell, mantenir la data "pot afectar el nivell de participació" i ha retret als magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que en l'escrit amb el que van frenar l'ajornament "defensen raons d'oportunitat política i no tant la qüestió jurídica".

El vicepresident amb funcions de president ha dit que l'executiu "aplicarà tots els protocols" i que els membres de les meses electorals estaran protegits si finalment es mantenen els comicis el 14-F, però ha insistit que "la millor garantia és ajornar les eleccions". Segons ha dit, però, seria "temerari" voler marcar percentatges mínims de participació per als comicis si finalment són el 14 de febrer, i ha remarcat que cal fomentar el vot, especialment per correu. A més, ha lamentat "l'evident l'interès socialista en mantenir les eleccions".

Política de pactes

Aragonès també ha reflexionat sobre la política pactes que haurà de seguir el seu partit, ja que cap llista aconseguirà la majoria absoluta la nit electoral. ERC ha tingut moltes discrepàncies aquesta legislatura amb JxCat, però considera inevitable tornar-hi a pactar. "No estem en política per fer el que ens vingui de gust, sinó el que és més útil per als ciutadans de Catalunya. Hi ha opcions de construir un futur per a aquest país, això és el que em ve de gust", ha resolt. També ha insistit en sumar a l'executiu la CUP i els comuns.

stats