Política 31/10/2019

Aragonès acusa Sánchez d'alimentar el conflicte amb Catalunya per justificar un pacte amb el PP

Per a ERC, el perill ja no és l'aliança dels tres partits de dretes, sinó una coalició PSOE-PP

Ara
2 min
Aragonès carrega contra el programa de Sánchez i el qualifica de "míting electoral"

BarcelonaEl vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha manifestat aquest dijous que Catalunya no pot ser "l'excusa" per justificar una coalició entre el PSOE i el PP una vegada passi la cita electoral del 10 de novembre. En un esmorzar informatiu, el polític d'ERC ha defensat que el president del govern en funcions i candidat del PSOE, Pedro Sánchez, "necessita alimentar el conflicte amb Catalunya per justificar el pacte que desitja amb el PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el que ha dit Aragonès, per al partit del qual forma part, el perill principal ja no és una aliança entre Partit Popular (PP), Ciutadans (Cs) i Vox, "sinó una gran coalició PSOE-PP per salvaguardar el règim del 1978", ha assenyalat. Un règim, ha afegit, que ja està caducat. És per això, diu, que considera necessari un "resultat històric" de l'independentisme als comicis del 10 de novembre, per forçar al partit socialista a seure en una mesa de negociació política.

"La millor resposta a la sentència és forçar l'Estat a asseure's a negociar, a parlar d'amnistia i d'autodeterminació, i això només s'aconseguirà amb un resultat històric de l'independentisme", ha insistit.

Pedro Sánchez, més "nacionalista espanyol" que mai

Aragonès ha sostingut, així mateix, que Sánchez és ara "més nacionalista espanyol que mai" i que és molt diferent de quan estava disposat a parlar amb les forces independentistes per evitar una aliança de la dreta o per la moció contra l'expresident Mariano Rajoy. "Aquesta tardor tenim davant a un Pedro Sánchez que sembla necessitar alimentar el conflicte amb Catalunya per justificar una gran coalició, explícita o de facto, amb el PP de Pablo Casado", ha insistit.

"El 10-N no pot ser una victòria de l'immobilisme: no poden guanyar a Catalunya els que han donat una nova oportunitat a la ultradreta i els que han renunciat a un govern progressista", ha reivindicat. El conseller d'Economia de la Generalitat ha confiat, així mateix, en poder aprovar els pressupostos per al 2020, comptes que espera presentar en les "pròximes setmanes". "Una nova pròrroga seria absolutament letal per als serveis de Catalunya", ha assenyalat.

stats