POLÍTICA
Política 06/06/2013

L'arbitratge valida totes les candidatures al secretariat de l'ANC per sufocar la crisi a la cúpula

Ha donat per bones també les candidatures de membres sancionats que havien sigut anul·lades. Les eleccions es faran dissabte

M.colomer
1 min
Sota el lema "Catalunya, nou estat d'Europa", l'ANC va fer història la Diada del 2012 amb la manifestació del milió i mig.

BarcelonaL'arbitratge extern per posar els fonaments per a la resolució de la crisi a la cúpula de l'ANC ha optat per avalar totes les candidatures, també les dels membres que havien sigut expedientats, sancionats i expulsats del procés electoral inicialment, per buscar la pacificació de la cúpula de l'entitat, com ja va apuntar l'ARA. D'aquesta manera, i amb l'arbitratge resolt, dissabte es faran les eleccions per renovar el secretariat nacional de l'Assemblea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han explicat a l'ARA fonts de l'organització independentista, la resolució de l'arbitratge posa els fonaments per a la superació de la crisi interna oberta a la direcció nacional. La junta electoral de l'entitat ha fet seves les conclusions de l'arbitratge extern, i les candidatures definitives per escollir els representants nacionals i territorials a l'òrgan de direcció ja es poden consultar a la web.

Dèficits comunicatius

Això sí, la resolució de l'arbitratge alerta dels dèficits comunicatius interns –"no s'ha respectat el dret a la informació" de tots els precandidats, alerta– que va haver-hi en el procés d'impugnació de candidatures, que va provocar l'ajornament dels comicis, previstos inicialment per a l'11 de maig. Les fonts consultades asseguren que ha calat entre el secretariat nacional la necessitat de deixar enrere les disputes internes per concentrar tots els esforços en l'objectiu comú: la consecució d'un estat propi per a Catalunya.

stats