Política 14/06/2015

Arcadi Oliveres no està a favor d'una DUI i creu que el procés ha d'avançar en "altres termes"

L'economista, i un dels impulsors de Procés Constituent, afirma que la formació no prioritza l'eix nacional per sobre del social

Europa Press
1 min
Arcadi Oliveres, en una xerrada a Lleida / ACN

BarcelonaL'economista Arcadi Oliveres ha afirmat aquest diumenge que no està a favor d'una hipotètica declaració unilateral d'independència (DUI) a Catalunya perquè el procés sobiranista ha d'avançar en "altres termes", i ha assegurat que Procés Constituent –del qual és un dels impulsors– no prioritza l'eix nacional per sobre del social.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, en què ha assenyalat que la DUI "no és una prioritat" i ha asseverat que l'objectiu de la formació és construir un nou país amb una nova manera de fer política i enfocar l'economia, segons ell.

"Penso que la independència ha centrat massa la vida política catalana", ha subratllat Oliveres, que ha criticat que s'hagi deixat de banda l'eix social.

Oliveres ha explicat que vol "arribar a un acord amb els grups de l'esquerra rupturista per formar una candidatura" després de l'assemblea general que Procés Constituent celebra aquest diumenge a Terrassa (Vallès Occidental).

"Tenim la voluntat de formar una candidatura, que dependrà dels suports d'altres partits com Podem, la CUP, ICV i EUiA", ha dit Oliveres, que també ha assenyalat diferències formals entre les formacions.

stats