Política 11/06/2012

Arenas no es presentarà a la reelecció per liderar el PP andalús

El president dels populars andalusos tira la tovallola després de quatre intents frustrats per arribar a la Junta

Efe
2 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president del PP andalús, Javier Arenas, no es presentarà a la reelecció per a aquest càrrec en el congrés regional que se celebrarà del 13 al 15 de juliol, segons ha anunciat aquest dilluns el secretari general dels populars andalusos, Antonio Sanz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci ha estat realitzat en la roda de premsa posterior a la reunió del Comitè de Direcció del partit, en què Sanz ha recordat que Arenas és vicesecretari de Política Local i Autonòmic del PP i senador per la comunitat andalusa, a més de parlamentari autonòmic per la província d'Almeria.

Sanz, que ha assegurat que Arenas no té la intenció d'optar a cap altra "responsabilitat" a nivell estatal sinó mantenir els seus càrrecs actuals, ha anunciat que l'encara president dels populars andalusos s'ha dirigit per carta als membres de la Junta Directiva Regional per informar de la seva decisió.

Antonio Sanz ha unit el seu futur al de Arenas i ha anunciat també que "per coherència personal" ell tampoc es presentarà a la reelecció com a secretari general del PP andalús perquè, ha recordat, en moltes ocasions ha proclamat que la seva vida política estava "lligada" a la de Javier Arenas.

A partir d'aquest moment, s'obre el procés que culminarà en el congrés, en el que el partit haurà d'adoptar les decisions "oportunes", segons Sanz, que ha afegit que la forma d'actuar del president del PP andalús és la d'"escoltar" tots els seus companys i que ha consultat la direcció estatal del PP.

Preguntat sobre qui podria ser la persona que suplís a Javier Arenas a la presidència del PP andalús, Sanz ha dit que en aquests moments el que està damunt de la taula és la convocatòria del congrés regional i que per això no es pot parlar de cap candidatura .

stats